Design thinking teams

Neuro-inclusie is een complexe opgave. Dat realiseren we ons. We gaan daarom gebruik maken van Design thinking. Met vier design thinking teams ontwikkelen we leeractiviteiten voor 4 doelgroepen in de regio Brainport:

  1. Neurodivergente leerlingen in voortgezet onderwijs vanaf 12 jaar.
  2. Neurodivergente studenten van het mbo, hbo en wo tot en met 24 jaar.
  3. Leraren en docenten die werken in vo, mbo, hbo en wo.
  4. Professionals in het werkveld die in contact staan met neurodivergente stagiairs, sollicitanten en werknemers, zoals HR-managers, leidinggevenden, recruiters en stagebegeleiders

Als teamlid een van de vier WAVE Design Thinking Teams werk je samen met een divers team van (neurodivergente) leerlingen en studenten, docenten, en professionals uit het werkveld. Je draagt bij aan het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve leeractiviteiten voor diverse doelgroepen. Denk aan ondersteuning voor neurodivergente individuen in hun zelfontwikkeling en loopbaancompetenties en aan leeractiviteiten voor docenten en werkveldpartners om onderwijs en werk inclusiever te maken.

Agenda

Alle bijeenkomsten Design Thinking Teams vinden plaats in Eindhoven, Campus Rachelsmolen, gebouw R10, van 12.30 tot 17.00 tenzij anders aangegeven.

1e bijeenkomst Design Thinking Teams Woensdag, 9 april 2025
2e bijeenkomst Design Thinking Teams (geen fysieke bijeenkomst) Woensdag, 23 april 2025
3e bijeenkomst Design Thinking Teams Woensdag, 7 mei 2025
4e bijeenkomst Design Thinking Teams Woensdag, 28 mei 2025
Groot WAVE event voor Frisse denkers & Design Thinkers & Stakeholders Woensdag, 19 november 2025 13.00 - 17.00 Fontys ICT- Campus Rachelsmolen - Aula - gebouw R5 - Eindhoven
Klein WAVE event voor Frisse Denkers en Design Thinkers Woensdag, 2 juli 2025 13.00 - 17.00 Fontys ICT R10 Eindhoven

Samenstelling van de vier Design Thinking Teams

Ieder team bestaat uit 6 tot 8 teamleden, inclusief de aanjager.

We streven naar zoveel mogelijk diversiteit per team en zijn vooral op zoek naar:  

  • Neurodivergente leerlingen/studenten: Zij brengen hun persoonlijke ervaringen en behoeften in.
  • Docenten en studie/loopbaanadviseurs: Zij hebben inzicht in de onderwijspraktijk en de uitdagingen die neurodivergente studenten tegenkomen.
  • Professionals uit het werkveld: stagebegeleiders, recruiters, leidinggevenden en HRmanagers brengen kennis van de arbeidsmarkt en inclusieve werkpraktijken in.
  • Ervaringsdeskundigen: Minimaal twee ervaringsdeskundigen per team die zelf neurodivergent zijn en hun ervaringen kunnen delen (zowel leerling/ student/ docent/ professional).

Ben je een creatieve denker en wil je meedoen?

Op dit moment zijn we alleen nog op zoek naar neurodivergente leerlingen! Heb je interesse, maar ben je al even geen leerling meer, maak dit dan zeker kenbaar via ons contactformulier.